Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно вибриране при 70-80км/ч

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно вибриране при 70-80км/ч

Здравейте, колеги
    От скоро имам следния проблем. Колата вибрира, но не винаги, случва се само понякога и то при точно определена скорост от около 70-80 км/ч и то без подаване на газ, а само натискане на педала, колкото за поддържане на скоростта.
    При силно ускорение, при висока скорост нямам проблеми, колата върви перфекто.
    И малко предистория, ако може да Ви помогне да определите проблема. Горе долу по-едно и също време преди 2-3 седмици сложих зимни гуми /не са нови/ и ми светна лампичката на горивната система, при което отидох на диагностика и смених датчика на разпределителния вал.
    Минал съм и стенд на преден мост - няма проблем.

На първо четене се сещам за няколко причини:

1. Крива гума
    2. Крива джанта
    3. Разхлабени болтове
    156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
    Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Така е. Крива джанта най-вероятно. При мен сееше точно на 35-40 км/ч, след това се оправяше. Когато отидох при гумаджийте, доста работа им се отвори.

Comment

Провери и за лагер главина!
        Явно имаш луфт някъде: лагер, шарнир, накрайник, втулки на носача...
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

След смяна на гуми със същата скорост и аз имах подобен проблем,оказа се небалансирана джанта,а ужким ги балансираха пред мен.
          Алфа 146'96 1,7 ie 16V еx
          159 1.9jtdm 150 cc 2007

Comment

колега и аз май имам подобен проблем реши ли твоя и какво се оказа защото аз забелязах че джантата ми загрява и то не всеки път..?
            -------------------------------
            ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
            ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++

Comment

Първоначално публикувано от bobi_kz Покажи съобщение
              колега и аз май имам подобен проблем реши ли твоя и какво се оказа защото аз забелязах че джантата ми загрява и то не всеки път..?
              А ти не е зле да си видиш спирачните апарати!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

На мен ми се е случвало и от каре да тресе при
                определена скорост.

Comment

и аз за апарати си мисля но какво точно да гледам..? забелязах че само предната дясна беше загряла... след това покарах пак след което проверих и беше ок.. днес ще видя пак ..

Comment

значи пак си загрява и се чува нещо като бучене.. днес свалих апарата разглобих го и съответно вътре беше пълен с "гной" хаха почистих го сглобих и покарах малко за сега няма проблем уж..., но имам др. въпрос трябва ли да обезвъздушавам и другите.. колела???

Comment

Едва ли.
                      Но ако ти е изтекла цялата течност, вече е задължително.
                      Щом не е влязъл въздух в помпата, значи няма проблем.

Comment

Първоначално публикувано от nikolai_145_qv Покажи съобщение
                        На мен ми се е случвало и от каре да тресе при
                        определена скорост.
                        Вътрешно ли???
                        sigpic
                        Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                        FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
                          Вътрешно ли???
                          И от двете.
                          На мен ми се е случвало от изпаднала зегерка на вътрешното каре така да бие полуоската, че ум да ти зайде!
                          И то все при писаното положение.
                          С малко газ, колкото да не спира по инерция.

Comment

Първоначално публикувано от pet_KO Покажи съобщение
                            Здравейте, колеги
                            От скоро имам следния проблем. Колата вибрира, но не винаги, случва се само понякога и то при точно определена скорост от около 70-80 км/ч и то без подаване на газ, а само натискане на педала, колкото за поддържане на скоростта.
                            При силно ускорение, при висока скорост нямам проблеми, колата върви перфекто.
                            И малко предистория, ако може да Ви помогне да определите проблема. Горе долу по-едно и също време преди 2-3 седмици сложих зимни гуми /не са нови/ и ми светна лампичката на горивната система, при което отидох на диагностика и смених датчика на разпределителния вал.
                            Минал съм и стенд на преден мост - няма проблем.
                            Колега аз съм гумаджия да започнем с проверка на гумата погледни да не е изметнала провери баланса и налягането по принцип точно на 70-80 км тресе от баланс.

Comment

Първоначално публикувано от Makarona Покажи съобщение
                              Колега аз съм гумаджия да започнем с проверка на гумата погледни да не е изметнала провери баланса и налягането по принцип точно на 70-80 км тресе от баланс.
                              И аз съм почти сигурен, че е или баланс, или крива джанта. Моята като я купувах и я пробвах на еднопосочното на излизане от Враца, така бучеше при тая скорост около 80 км и почти се бях отказал да я взимам, минахме на гумаджия и изправи джантата и всичко заспа.
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Working...
                              X